امروز یکشنبه ۰۹-۰۲-۱۴۰۳

پهلوان یعقوبعلی شورورزی متولد 4 شهریور 1302

پهلوان یعقوبعلی شورورزی متولد 4 شهریور 1302

  • کد مطلب 196
  • ۱۴۰۲-۱۰-۱۶

 

پهلوان یعقوبعلی شورورزی

متولد 4شهریور 1302 روستای شوروز نیشابور

پدرش کشاورز و در روستا احترام و اعتبار خاصی داشت مادرش هم خانه دار و هر دو تنومند و قوی اندام بودند.
وی از همان کودکی پرجنب و جوش و ورزیده بود. در کودکی با هم سن و سالانش نزد نائب نامی می رفتند و او برایشان داستان های پهلوانان را می گفت. یعقوبعلی 3 برادر و یک خواهر داشت و خودش پسر کوچک خانواده بود اما از لحاظ جثه از همه بلندقامت تر بود. از سن 12 سالگی شروع به انجام ورزش کشتی باچوخه کرد تا جایی که در روستاهای اطراف همتایی نداشت. پس از مدتی علیرغم میل باطنی خانواده به خدمت سربازی اعزام شد و چون از هیکلی درشت و قامتی بلند برخوردار بود هیچ لباس و کفشی هم اندازه خود نیافت و به دستور فرمانده پادگان عشرت آباد تهران لباس و کفش اختصاصی می دوختند و همچنی جیره غذایی وی را افزایش دادند.
بالاخره توسط یکی از افسران به گروهان ورزشی لشکر 2 منتقل و از همان موقع کشتی روی تشک را شروع کرد. استعداد ذاتی و قدرت فراوان باعث رشد او در رشته کشتی شد ابتدا با سه ماه تمرین در مسابقات کشتی آزاد و فرهنگی ارتش مقام اول و سپس در مسابقات قهرمانی تهران به مقام قهرمانی دست یافت.
مرحوم پهلوان یعقوبعلی شورورزی در سن 20 سالگی 97 کیلوگرم وزن داشت و در همین زمان پس از کشتی با پهلوان مدیر قوامی که بازوبند پهلوانی داشت آوازه‌اش به دربار رسید ولی او در تهران نماند و به روستا و کنار خانواده برگشت و به کشاورزی پرداخت. سرانجام در سال1326 مرحوم شورورزی قهرمان کشور شد و بنا به اعتقادات مذهبی خودش صبح روز پیروزی با پای پیاده به زیارت شاه عبدالعظیم مشرف شد.
در سال 1329به استخدام پیمانی فرهنگ درآمده و در شهر نیشابور اسکان گزید. فعالیت های او در زمینه کشتی قهرمانی در سال 1332 به اوج شهرت رسید، همان روزها در اردوی تیم ملی با جهان پهلوان تختی آشنا شد با این که پهلوان تختی چهارسال از یل نیشابور کوچکتر بود و در وزن زیر 90 کیلوگرم کشتی می گرفت اما همیشه یار تمرینی مرحوم شورورزی بود.
نقطه اوج شهرت پهلوان شورورزی 1332بود و تا 18 سال بطور مرتب مقام اول کشتی آزاد و فرنگی کشور را از آن خود ساخت و هرگز به خاک نرسید و در سال 1960 به افتخار پوشیدن پیراهن تیم ملی نائل شد و همراه تیم ملی ایران در المپیک رم شرکت و مقام ششم را کسب کرد. شورورزی در سال 1340 در یکی از رقابت‌ها که برای بوسیدن سرحریف شکست خورده رفته بود او با سیلی پهلوان شورورزی را برگرداننده بود و مردم به او حمله و مأموران از پنجره فراری داده بودندش در همان مسابقه کاپ اخلاق را دریافت نمود.
مرحوم پهلوان یعقوبعلی شورورزی در سال 1340 زمانی که 38 ساله و دارای 3 فرزند بود علاوه بر کاپ اخلاق بازوبند پهلوانی کشور را دریافت و از آنجا کسی حاضر به کشتی با ایشان نبود طبق رسوم کشتی پهلوانی بازوبند برای همیشه نزد پهلوان شورورزی ماند. در سال 1376 طی مراسمی از وی و کلیه پیشکسوتان قدردانی و پس از گذشت 32 سال از خدمت فرهنگی و ورزشی از پست معاونت تربیت بدنی نیشابور بازنشسته شد.
پهلوان شورورزی علاوه بر بازوبند پهلوانی، کاپ اخلاق و کلیه احکام ورزیش و مدال هایش به عنوان احترام ضرب و زنگ زورخانه های کشور نائل گردید. وی در سال1376 تمام اسناد افتخارات خود را به موزه تاریخی شهر نیشابور در کاروانسرای شاه عباسی اهدا کرد.
مرحوم پهلوانی شورورزی علاوه بر معرفت و عطوفت ،شاعر پیشه ، با گذشت الگوی بارز تواضع، فروتنی و منش پهلوانی بود و سرانجام در شانزدهم مهر سال 1378 دارفانی را وداع گفت و در قطعه مشاهیر نیشابور به خاک سپرده شد و کوچه اول خیابان امیرکبیر در نیشابور؛ به نام مرحوم پهلوان یعقوبعلی شورورزی نامگذاری شده است.

دیدگاه

0 دیدگاه