امروز جمعه ۰۷-۰۲-۱۴۰۳

آرش کامور، (۱۳۵۸) آهنگساز و نوازنده ایرانی کمانچه

آرش کامور، (۱۳۵۸) آهنگساز و نوازنده ایرانی کمانچه

  • کد مطلب 110
  • ۱۳۹۸-۰۶-۰۶

وی در شهر ادب و هنر، نیشابور در خانواده‌ای متولد شد که هنر به خصوص موسیقی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بود. فراگیری کمانچه را از سال ۱۳۶۹ در محضر شادروان اسکندری آغاز نمود و بعدها خدمت اساتیدی چون اردشیر کامکار، علی‌اکبر شکارچی، کریم صالح عظیمی، نصرالله ناصح پور، سعید فرج‌پوری، محمدعلی کیانی‌نژاد و... رسید و در زمینه شناخت بیشتر موسیقی ایرانی از محضر اساتیدی چون پرویز مشکاتیان و محمدرضا درویشیاستفاده نمود.

وی در سال ۱۳۸۵ مدرک کارشناسی و در سال ۱۳۹۱مدرک کارشناسی ارشد موسیقی ایرانی را از دانشگاه هنر تهران اخذ نمود و رساله وی با عنوان «نقش اسطوره در موسیقی دستگاهی ایران» که نگاهی است به ریشه‌های تاریخی و تأثیر آن بر موسیقی دستگاهی ایرانی، مورد توجه فراوان از سوی دانشگاه قرار گرفت. سابقه تدریس وی در دانشگاه موسیقی تهران (علمی کاربردی)، کلاس‌های آزاد دانشگاه سوره و... می‌باشد. وی همچنین نشست‌هایی را پیرامون شناخت بیشتر موسیقی ایرانی در داخل و خارج از کشور داشته‌است.

وی در کارنامه هنری خویش فعالیت با بزرگانی چون پرویز مشکاتیان در گروه عارف، محمدرضا لطفی در گروه شیدا و همکاری با گروه‌هایی چون شهنازی و اقبال را ثبت کرده‌است. در سال ۱۳۸۴ گروه سروشان را به سرپرستی خویش تأسیس نمود که حاصل فعالیت این گروه به آهنگ سازی آرش کامور آلبوم‌هایی چون سبوی تشنه به خوانندگی سالار عقیلی با نگاهی به اشعار شاعر معاصر مهدی اخوان ثالث و آلبوم سراسر مه[۱] به خوانندگی محمد معتمدی می‌باشد. همچنین چند مجموعه دیگر از این آهنگساز و نوازنده کمانچه در دست انتشار است. آرش کامور در مورد ساخت آلبوم پر فروش و موفق سبوی تشنه چنین گفته که این اثر، بازتاب غم دیرین مهدی اخوان ثالث می‌باشد. از دیگر آثار وی که نگاهی نوین به نوازندگی کمانچه و قابلیتهای اجرایی این ساز می‌باشد، آهنگسازی و ساخت مجموعه «راوی» می‌باشد که از سوی شهر کتاب‌ها اثر برگزیده و پر فروش اعلام گردید.[نیازمند منبع] کامور در سال ۱۳۹۳ در بخش آهنگسازی از سوی آرای مردمی کاندید جایزه جشن موسیقی ما شد.این آهنگساز اثر جدیدش را به نام اسب و آتش که قطعاتی از آن در اواخر سال 1393 در موزه هنرهای معاصر در مراسم بزرگداشت هنرمند معروف آلمانی (اتوپینه) اجرا کرد و مورد استقبال فراوان از سوی رسانه‌ها و مردم قرار گرفت به‌طوری‌که به گفته کارشناسان و رسانه ها،این اجرا، تمامی مراسم اتوپینه را تحت تأثیر قرار داده و از آن به عنوان تک ستاره ضیافت اتوپینه یاد شد.[۲]اسب و آتش متشکل ار 9 قطعه می‌باشد که تنها یک ترک آن با کلام بوده و با صدای وحید تاج انجام شده و شعر آن از استاد شفیعی کدکنی بوده‌است .

دیدگاه

0 دیدگاه